غذاهای سنتی مشهد | شهر خوشمزه‌ها

معرفی غذاهای سنتی مشهد از اهمیت بالایی برخوردار است. چرا که مشهد جزء 3 شهر توریستی ایران است. از طرفی دیگر مشهد مقدس اولین و بزرگ‌ترین شهر زیارتی یا مذهبی در کشور است. وجود بارگاه طلایی امام رضا (ع) سبب شده است که زائران از اقسام نقاط ایران و جهان و برای زیارت امام مهربانی‌ها و گرفتن حاجات به مشهد سفر کنند. بنابراین اطلاع از غذاهای سنتی این شهر پرمخاطب از واجبات است. چرا که غذا بخشی جدایی ناپذیر در سفر است و انتخاب یک غذای سنتی و خوشمزه در سفر یکی از لذت‌هاست. پس اگر قصد سفر به شهر امام رضا (ع) را دارید؛ برای شناخت غذاهای معروف این شهر همراه چارتر 118 باشید.

غذاهای سنتی مشهد

محبوب‌ترین غذاهای سنتی مشهد چیست؟

درست است که مشهد را به حرم مطهر که از برترین جاهای دیدنی مشهد است؛ می‌شناسند. اما باید بدانید که مشهد تنها یک شهر زیارتی نیست؛ بلکه مشهد یک شهر سیاحتی است. به جرئت می‌توان گفت شهر مشهد یکی از خوشمزه‌ترین شهرهای ایران است. شاندیز و طرقبه‌ی مشهد و به طوری کلی غذاهای این شهر از نظر کیفیت، طعم و مزه، تنوع و البته حجم بالا و قیمت مناسب در ایران معروف است. در ادامه غذاهای محلی این شهر را به شما معرفی خواهیم کرد. برای اطلاع از بهترین رستوران‌های مشهد مقاله مربوطه را مطالعه فرمایید.

غذاهای سنتی مشهد عبارتند از:

  • شیشلیک 
  • شله
  • خورش ریواس
  • رشته پلو
  • آش لخشک
  • پلو مخلوط
  • دیزی سنگی
  • اشکنه قوروت
  • قیمه مشهدی
  • یتیمچه
  • دسرهای مشهدی
     

شیشلیک مشهد، غذای لاکچری

غذاهای سنتی مشهد شیشلیک
شیشلیک که به شیش کباب نیز شهرت دارد؛ یکی از لذیذترین انواع کباب است. شیلیک در اکثر شهرهای ایران در بهترین رستوران‌ها طبخ می‌شود. اما اگر دوست دارید؛ مرغوب‌ترین شیشلیک دنیا را نوش جان کنید؛ در سفر به مشهد این لذت را از خود دریغ نکنید. در اکثر رستوران‌های خوب شهر مشهد به خصوص رستوران‌های ییلاقات شاندیز و طرقبه شیش کباب در خوشمزه‌ترین و نرم‌ترین حالت ممکن سرو می‌شود. شیشلیک از شش قطعه گوشت گوسفندی متصل به دنده‌ها تشکیل شده است که با ادویه طعم دار می‌شود. پخت این غذا بسیار اهمیت دارد چرا که ممکن است گوشت سفت و یا سوخته شود و یا خام باقی بماند. شیشلیک مشهد بسیار نرم و طعم دار است و در کنار برنج ایرانی و مخلفات مشهدی سرو می‌شود.

شله مشهد، شناسنامه مشهد

غذاهای سنتی مشهد شله
شله مشهدی را به عنوان شناسنامه شهر مشهد می‌دانند. چرا که خواستگاه این غذا در مشهد مقدس است. قدمت شله را به دوران قاجاریه نسبت دادند و از سخت‌ترین و پرزحمت‌ترین غذاهای ایرانی می‎باشد. در شهر مشهد این غذا برای مراسامات مذهبی و عزاداری در مشهد توزیع می‌شود. در شله مشهدی از گوشت گاو یا بره، بلغور گندم، برنج، انواع حبوبات چون لوبیای سفید، لوبیای قرمز، ماش، عدس و پیاز و ادویه مخصوص چون دارچین، زنجبیل، جوز هندی، هل و فلفل استفاده می‌شود. برای پخت این آش نیاز است چندین ساعت گوشت را کوبید تا گوشت حسابی له شود. شله با قیمه، سبزی و نوشابه سرو می‌شود. جالب است بدانید که شله اولین غذای ایرانی سنتی است که به عنوان میراث ایرانی ثبت شده است.

خورش ریواس مشهد، طعمی نو

غذاهای سنتی مشهد خورش ریواس
براساس ذائقه برخی غذاهای شیرین و برخی غذاهای ترش را می‌پسند. خورش ریواس یک غذای ترش و بسیار پرطرفدار در مشهد است. خورش ریواس از ساقه ترش مزه ریواس که گیاهی خودرو در مشهد است؛ تهیه می‌شود. خورش ریواس یکی از غذاهای سنتی مشهد است که مواد مورد نیاز آن شامل گوشت بره یا گاو، ریواس، نعناع، جعفری، پیاز و ادویه و گاها لوبیا می‌شود. این خورش در فصل بهار که فصل رویش ریواس در نیشابور و دیگر نقاط مشهد است؛ طرفداران زیادی دارد. خورش ریواس از یک گیاه خودور و کمیاب تهیه می‌شود که بسیار مقوی و پر از ویتامین است. این غذا در برخی از رستوران‌های مشهد در فصل بهار جزء منوی غذایی هستند.

رشته پلو مشهدی، ترکیبی بهشتی

غذاهای سنتی مشهد رشته پلو
رشته پلو یکی دیگر از غذاهای اصیل مشهدی است. مواد اصلی این غذای سنتی خراسانی شامل برنج، رشته پلویی، مرغ ریش ریش یا کوفته، پیاز، دارچین، زعفران، زردچوبه و نمک و فلفل است. البته براساس ذائقه روی این غذا نیز کشمش ریخته می‌شود. برای تهیه رشته پلو مشهدی برنج و رشته همزمان باهم جوشیده می‌شوند و سپس برنج به صورت لایه لایه با مرغ یا کوفته ریزه پخته شده با پیاز و ادویه دم می‌کشد. رشته پلو در ایام نوروز نظیر شب چهارشنبه سوری، شب سال تحویل و سیزده به در سفره‌های مشهدی‌ها بیشتر دیده می‌شود. رشته پلو با سالاد شیرازی که یکی از غذاهای سنتی شیراز است طعمی فراموش نشدنی دارد.

آش لخشک مشهد، آشی سنتی و جذاب

غذاهای سنتی مشهد آش لخشک
آش‌ غذایی است که پخت آن در گوشه از ایران با دستوری خاص طبخ می‌شود. در این انواع و اقسام آش‌ها وجود دارد که با سفر به شهرهای مختلف ایران می‌توانید آن را امتحان کنید. آش لخشک نوعی آش رشته است که در مشهد طبخ می‌شود. تفاوت لخشک با آش رشته در نوع رشته است. رشته آش لخشک مشهد بسیار پهن است که سبب جا افتادن آش می‌شود. البته در این آش مواد دیگری چون عدس، اسفناج، کشک محلی، سیر تازه، نعناع و پیاز داغ نیز وجود دارد. اگر در فصل سرد سال عازم مشهد هستید؛ خوب است که آش لخشک را سفارش دهید و از طعم فوق العاده آن لذت ببرید. در صورتی که از این آش را دوست داشته باشید؛ می‌توانید رشته پهن آش لخشک را از مراکز خرید نزدیک حرم امام رضا (ع) خریداری کنید.

پلو مخلوط مشهد، غذایی محلی

غذاهای سنتی مشهد پلو مخلوط
ایرانی‌ها غذا را در برنج یا پلو می‌بینند. یکی از ساده‌ترین و خوشمزه‌ترین غذاهای سنتی مشهد، پلو مخلوط است. این پلو در اکثر خانه‌ها و رستوران‌های سنتی مشهد طبخ می‌شود. برای تهیه این پلوی فوری از برنج ایرانی و کوفته کوچک استفاده می‌شود. به طور دقیق‌تر باید با گوشت چرخکرده و پیاز و ادویه قلقلی‌های کوچکی درست کنید. سپس کوفته‌ها را سرخ کرده و با لوبیا سبز پخته، هویج، پیاز، رب گوجه فرنگی و ادویه دلخواه مخصوصا زردچوبه و دارچین مخلوط کرده و تمامی مواد را درون برنج به صورتی دمی دم کرد. این غذا در مشهد طرفداران زیادی دارد. پلو مخلوط مشهد را با سبزی، سالاد، ماست و خیار و ترشی مشهدی نوش جان کنید.

دیزی سنگی مشهد، آبگوشتی بی نظیر

غذاهای سنتی مشهد دیزی سنگی
دیزی سنگی مشهدی آنقدر مشهور است که نیازی به توضیح ندارد. دیزی در واقع همان آبگوشت است. اما چندین نکته وجود دارد تا بتوانیم یک دیزی خوب و خوشمزه داشته باشیم. شهر مشهد در میان دیگر شهرهای ایران به دیزهای اصیل و غلیظ خود نامی است. استفاده از گوشت خوب و تازه، روغن خوب، طرز پخت و نوع انتخاب ظرف پخت دیزی مشهدی طعمی بی نظیر دارد. در مشهد ظروف سنگی وجود دارد که برای پخت دیزی ساخته می‌شود. پخت دیزی درون این ظرف‌ها یکی از علل طعم دیزی‌های مشهد است. علاوه بر این دیزی مشهد در این ظروف از شب تا صبح با شعله ملایم پخته می‌شود و این خود سبب طعم جادویی این غذا می‌شود. یکی از سوغاتی‌های مشهد خرید همین ظروف سنگی است.

اشکنه قوروت مشهد، مقوی و سالم

غذاهای سنتی مشهد قوروتی
اشکنه قوروت نوعی اشکنه است. اما طرز تهیه و مواد اولیه اشکنه قوروت خراسانی با دیگر شهرهای ایران بسیار متفاوت است. این غذا بسیار شبیه به کله جوش است و یک غذای قدیمی و محلی در مشهد می‌باشد. پیاز داغ، نعنا داغ، زردچوبه، نمک، فلفل و دیگر ادویه‌ها، مغز گردو و کشک مواد اصلی تشکیل دهنده اشکنه قوروت یا قوروتو مشهدی هستند. درون این اشکنه کشک محلی به میزان زیاد ریخته می‌شود و با آب حسابی پخته می‌شود. اشکنه قوروت مشهد به سبب میزان استفاده زیاد از کشک یک غذای بسیار مقوی است. کشک برای انواع بیماری‌ها به خصوص کلسیم بسیار مفید است.

قیمه مشهد، قیمه‌ای معطر

غذاهای سنتی مشهد قیمه
قیمه در ایران جزئی جدایی ناپذیر در میان غذاهاست. قیمه در شهرهای مختلف نیز با تغییرات کوچک و کلیات اصلی پخته می‌شود. شهر مشهد نیز در مورد قیمه از این قاعده مستثنی نیست. چرا که قیمه در مشهد با دیگر شهرهای ایران طعمی خاص دارد. نکته‌ای که سبب تفاوت قیمه در شهر مشهد شده است؛ استفاده از زعفران، دارچین، هل و جوز هندی است.  طعم همین ادویه‌هاست که قیمه مشهدی را به یکی از قیمه‌های خوشمزه در ایران تبدیل کرده است. قیمه مشهدی همان قیمه‌ای است که روی شله نیز ریخته می‌شود که یکی از مهم‌ترین غذاهای سنتی مشهد است. اگر هوس خورش را در سفر به مشهد دارید؛ خورش قیمه را از دست ندهید.

یتیمچه مشهد، غذایی پرطرفدار

غذاهای سنتی مشهد یتیمچه
یتیمچه نیز از سری غذاهایی است که در هر گوشه از ایران به نوعی پخته می‌شود. در اکثر شهرهای ایران یتیمچه با گوشت تهیه می‌شود و گوشت از سری مواد تشکیل دهنده اصلی این غذا می‌باشد. اما در شهر مشهد یتمچه بدون گوشت است. در واقع مهم‌ترین فرق یتیمچه مشهدی با دیگر شهرهای ایران همین است. مواد اصلی یتیمچه مشهد عبارتند از: لوبیا، عدس، نخود، بادمجان، گوجه فرنگی یا رب گوجه فرنگی، کشک، نعنا، پیاز، سیر و ادویه می‌باشد. این غذا یکی از بهترین گزینه‌ها برای وعده شام است. سبزی خوردن، پیاز و دوغ در کنار یتیمچه و نان سنگک تازه هیچگاه از زیر زبان شما بیرون نخواهد رفت.

دسرهای مشهدی 

غذاهای سنتی مشهد دسر
در میان غذاهای خوشمزه و سنتی مشهدی جای دسرهای مشهد نیز بسیار خالی است. بنابراین خوب است به صورت مختصرا با دسرهای شیرین و سنتی این شهر آشنا گردید. دیگچه مشهدی یکی از دسرهای مشهور مشهد است. گلاب، برنج، زعفران، شیر، شکر، برنج، هل و کره مواد اصلی این دسر هستند که با هم پخته می‌شود و به صورت برشی سرو می‌شود. ماقوت نیز یک دسر دیگر است که همان مسقطی لطیف‌تر است. نشاسته گل، زعفران، شکر، خلال بسته و بادام مواد تشکیل دهنده ماقوت هستند که پای ثابت افطارهای مشهد در رستوران‌هاست. چنگالی نیز آخرین دسر ساده و سریع و سنتی مشهد است. در گذشته که خرید شیرینی باب نبود برای داشتن یک دسر شیرین، نان بیات را در روغن داغ سرخ می‌کردند و سپس به آن شکر یا عسل اضافه می‌شود و با چنگ دست کاملا ورز داده می‌شود؛ برای همین چنگالی شهرت دارد.
 

پس از بازدید از جاهای دیدنی شهر مشهد چون حرم مطهر، آرامگاه فردوسی مشهد، بازارگردی، آرامگاه خیام، موزه آستان قدس رضوی و دیگر جاذبه‌های شهر مشهد رستوران گردی و غذا خوردن یک تفریح و جاذبه محسوب می‌شود. با شناخت غذاهای سنتی مشهد دیگر می‌توانید یک غذای متفاوت و خوشمزه را تست کنید.
برای خرید بلیط هواپیمای ارزان قیمت مشهد؛ کافیست به سایت رزواسیون چارتر 118 مراجعه شود. با بررسی بلیط‌های ارائه شده در سایت ما به تفاوت قیمت بلیط هواپیما اقتصادی در آژانس مسافرتی ما با دیگر آژانس‌های مسافرتی پی خواهید برد. 


خرید بلیط هواپیما

بدلیل گذشت 15 دقیقه از زمان آخرین بروز رسانی باید جستجوی خود را تکرار نمایید.


جستجوی جدید
×
English العربی

راهنمای نصب اپلیکیشن iOS

1. در مرورگر سافاری در نوار پایین همین صفحه این دکمه را فشار دهید :

2.در منو باز شده ردیف پایین را به سمت چپ بکشید (در iOS13 به سمت بالا بکشید) و این دکمه را فشار دهید :

3. در بالای صفحه این دکمه را فشار دهید :

4. پس از بستن مرورگر، آیکون اپلیکیشن به گوشی شما اضافه شده و آماده استفاده میباشد.

1.في أسفل متصفح Safari ، انقر فوق :

2.في القائمة المنبثقة ، اسحب الصف السفلي إلى اليسار (iOS13 اسحب إلى أعلى) واضغط على هذا الزر:

3. في الجزء العلوي من الشاشة ، اضغط على هذا الزر:

4. بعد إغلاق المتصفح ، أيقونة التطبيق على الهاتف لقد أضفت وجاهزة للاستخدام.

1. In the toolbar on the bottom of the Safari browser, click on :

2. Select the :

3. In the next step, in the top right corner, click on :

4. A shortcut of the app will appear on your home screen, and the app is ready to use.